Споделя, че му е минавала идеята да направи и музей...

Ученик от Пловдив е сред най-новите попълнения в Книгата за рекордите на Гинес. 18-годишният Здравко Генов е вписан като притежател на най-голямата Батман колекция в света.

 

Колекцията на Здравко наброява 1180 предмета. Сериозно се захваща с нея през 2005 година, след като излиза филмът \"Батман в началото\". А иначе е запален по героя от комикса от доста по-рано.

 

Идеята за Гинес идва като на шега. Хрумва му, че някой ден може да пробва. Решава да провери и каква е процедурата. С учуда разбира, че не е никак трудно.

 

Безспорно най-ценният експонат в колекцията на Здравко е порцеланова ръчно боядисана статуетка от 2000 година. В света има общо 1000 такива, а Батман е в костюма си от началото на 40-те години на ХХ век.

 

В колекцията гордо се нареждат играчки, комикси до DVD-та, видео касети, тениски и всякакви други дрехи, чорапи, книжки за оцветяване, сапуни, шампоани, ключодържатели и още много други.

 

Здравко с усмивка признава, че джобните му отиват предимно по Батман манията. Споделя, че му е минавала идеята да направи и музей. Страхува се само, че няма да може да наглежда експонатите толкова добре, колкото му се иска.