Боецът Благой Иванов е бил намушкан с нож при сбиване в заведение...

Лекарите в „Пирогов\" се борят за живота на световния шампион по бойно самбо Благой Иванов – Багата. Спортистът е бил намушкан с нож при сбиване в столичен бар.

 

Раната му е дълбока, от мишницата до сърцето. Багата е на апаратно дишане и има реален риск за живота му, съобщи дежурният лекар в Централна реанимация. Освен Багата, са ранени още двама души - Станой Тодоров и Момчил Кондов, познати на полицията заради побой, кражба и хулиганство.

 

Инцидентът е станал в заведение на ул. „Граф Игнатиев\" в столицата. Пострадалите са откарани в „Пирогов\", откъдето около 5.10 часа тази сутрин е получен сигналът.

 

Група от 7-8 души с палки е нахлула в заведението и се е нахвърлила върху компанията, в която е бил Багата. Ясно е кои са хората, които са били вътре в заведението, тепърва предстои техният разпит за това какво и как се е случило. Инцидентът е станал за много кратко време.

 

Багата е бивш световен шампион по самбо, а напоследък се подвизава на ринга на свободните боеве, известни с абревиатурата MMA. Той стана популярен през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава - руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла.

 

Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания \"Bellator\". В ММА боевете няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.