Спор по темата в \"Здравей, България\"...

Силна мъжка сълза е сълзата на Путин. Той каза, че е от вятъра, но ми се струва, че не е така. Това каза в „Здравей, България\" журналистът Светлана Шаренкова. По думите на Шаренкова изборите са били изцяло прозрачни и честни.

 

Изборите бяха манипулирани, оказва се и че е доста трудно човек в Русия да се кандидатира за президент, коментира историкът проф. Пламен Цветков. Изключително високи са бариерите за създаване и на политическа партия. Той говори за Велика Русия, но не говори за демократична Русия, допълни Цветков.

 

Русия има много тежко наследство на колективизъм и деспотизъм, то пречи на нейната демократизация. Сълзите на Путин са актьорско майсторство. Той след модел, създаден от Слободан Милошевич – уж има някакви избори, смени на властта, но всъщност всичко се държи от един човек, допълни историкът.

 

Светлана Шаренкова контрира: „Не съм режисьор, но мисля, че реакцията на Путин беше много искрена. Колкото и кратко да беше словото му, той говори за това, че тепърва на Русия й предстои изграждане на гражданско общество\".