В ГЕРБ решенията се вземат еднолично, каза Петков...

Не бих могъл да кажа защо си отиде икономическият министър Трайчо Трайков, но не си отиде заради Катар – това е ясно и на малките деца. Това каза в „Здравей, България\" Румен Петков – депутат от Парламентарната група на „Коалиция за България\" и бивш министър на вътрешните работи.

 

По повод оставките на министри Петков обясни, че не иска да коментира нещата в ГЕРБ. Там решенията се вземат еднолично, подчерта той.

 

„Ние клатим „Белене\" две години и половина. Поведението на правителството в случая е напълно недопустимо. Не може да поставяш под въпрос енергийната сигурност на страната\", коментира Румен Петков.

 

Не бих казал, че има енергийна мафия в България, допълни той. По думите му стремежът да се очерни определен сектор със замах е типичен за българите.

 

Във връзка със ситуацията в БСП и предстоящия избор на лидер на партията Петков каза: „Не приемам, че в БСП има задкулисни игри, защото това, което се случва в партията, е изключително публично. Това, че лидерите не си общуват и не пият кафе е много лошо, но не смятам, че става дума за задкулисие, а за състезание. Хората, които внушават, че става дума за битка, вредят на БСП\".

 

Петков коментира още, че срещу системата на МВР се хвърли много тежка агресия.

 

Иван Драшков е изключително добър професионалист, много ценен от партньорите. Той е много полезен и нужен на държавата. Тук става дума за човек с най-много опит във всички сфери на работа на ДАНС. Не трябваше с такава лекота да бъде приемана оставката му, подчерта бившият вътрешен министър.

 

Всички теми и разговори от \"Здравей, България\" на 20 март гледайте на Nova Play.