Проверка на Нова установи, че никъде не се упоменава може ли животни да пасат в близост до улици

 

Столичният булевард „Брюксел" е на път да се превърне в нова туристическа атракция. Всички, които пътуват от или към аерогарата, напълно безплатно могат да разгледат различни видове... добитък.

 

Това установява за пореден път нашата камера. Бърза проверка на Нова стигна до заключението, че в наредбата на Столичния инспекторат никъде не се упоменава позволена ли е пашата на животни в близост до улици и булеварди. 

 

Според Член 10, придвижването на селскостопански животни на територията на Столична община става само по маршрути, определени от районните общински администрации." На практика обаче тях ги няма. Нито на сайта на общината, нито на столичния инспекторат, дори на район „Искър", към който принадлежи бул. „Брюксел" не открихме публикуван маршрут, по който е позволено да се разхождат селскостопанските животни. Часове трябваха на Общината да отговорят, че никой не може да ни даде тази информация. Така се оказва, че вместо нарушители, животните се превръщат в необезпокоявани и пълноправни  участници в пътното движение.

 

Репортер: Живко Константинов