По погрешка ВиК остави кооперация без вода за цяло денонощие...

Жилищна кооперация във Варна остана без вода близо 24 часа, защото от ВиК по погрешка прекъснали водоподаването им заради чужди дългове. От дружеството не само оставили десет семейства „на сухо", но разбили пътната настилка пред дома им.

 

По думите на Мардик  Тепеликян, който живее в сградата, вчера в 11 часа служители на ВиК дошли и спрели водата от уличния кран. Дали обяснение, че тази кооперация не си е платила.

 

 Анатолий Димитров от ВиК - Варна обясни, че служителите спират водата от крановете на водомера. По този начин сверяват номера на водомера, номера на платеца, за да бъдат сигурни, че спират на платеца. Понеже никой не им е отворил, те са спрели от тротоарния кран. Оказало се, че правилният кран обаче бил асфалтиран.

 

Грешката на ВиК оставила без вода за 24 часа не само семействата в кооперацията, а фризьорски салон, зъболекарски кабинет и индивидуална пералня.

 

ВИДЕО: Снощи аварийният екип отказал да се намеси.

 

Аварийният екип поправя само аварии, така отговори Димитров, след като се установи, че този екип е отказал да се намеси. Той се извини на хората за недоразумението, като го охарактеризира като чисто техническо, но който не работи, той не греши.

 

Потърпевшите са категорични, че ще търсят компенсация от дружеството. Оттам пък обещават да поправят пътната настилка още утре.

 

Репортер:  Искра Урумова.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова в сайта Nova Play.