Лидерът на тъмносините има зам.-министри в кабинета „Борисов”, каза бившият столичен кмет...

 

СДС подкрепи много от грешните управленчески решения заради Иван Костов. Това заяви в ефира на „Здравей, България" лидерът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски в коментар на окончателното разпадане на „Синята коалиция"

 

„Костов има заместник-министри в кабинета, поради което той споделя с ГЕРБ отговорността за управлението на страната" коментира още бившият премиер и столичен кмет.

 

Той подчерта, че против обединението на светло- и тъмносините на съвета във вторник са гласували представителите на СДС, които много искат да участват в управлението, но все още не са стигнали дотам.

 

Отхвърленото споразумение между двете десни партии не е добро решение за всички, „които имат сантимент към дясното", най-вече защото липсва идеология и ясна политика за в бъдеще, категоричен бе Софиянски. 

 

Той изрази надежда, че дясната политика ще се запази, независимо дали СДС ще остане самостоятелна партия или отново ще влезе в някаква коалиция. 

 

„Смятам, че ГЕРБ води политика на лява партия", каза още Софиянски.

 

Той изрази мнение, че Меглена Кунева не може да стане шапка на дясното, защото е заела центристка позиция, измествайки НДСВ.

 

„Дано това, което се случва сега при сините, да е едно добро прочистване", каза Софиянски. И изрази увереност, че сините ще влязат и в следващия парламент.