Асен Генов и Константин Павлов разговаряха с Борисов за (не)спазените обещания на ГЕРБ...

Премиерът Бойко Борисов, двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов и министърът на икономиката Делян Добрев се явиха на изпит пред авторите на проекта „Бойкометър", за да коментират спазените и неспазените обещания на управляващите.


В ефира на „Здравей, България" блогърите Асен Генов и Константин Павлов–Комитата заявиха, че по последни данни ГЕРБ са изпълнили едва 11% от поетите от началото на мандата ангажименти.


Научавайки тези цифри, цитирани и от опозицията като критика към ГЕРБ, Борисов поискал да бъде „изпитан като ученик" от хората, които следят под лупа дейността на управляващите. 

„Отчетохме риска, че можем да бъдем критикувани за провеждането на това интервю и всички да кажат, че легитимираме министър-председателя като голям демократ", коментира Генов.

 

Той подчерта, че за да се избегнат всякакви спекулации, в сайта politikat.net е публикуван пълният запис от срещата с властта.

 

„Проектът ни ще бъде успешен, ако разговорът бъде анализиран впоследствие", категоричен бе Генов.


Той отбеляза, че му е било трудно да влезе в неформалния тон на премиера.


Двамата блогъри казаха още, че не са задали всички предварително подготвени въпроси заради многословието на Борисов.


Те категорично отрекоха да са направили интервюто с цел да направят услуга на премиера, което той неколкократно подчертава по време на разговора.


„Получихме покана и за поправителна сесия – втори изпит на Борисов и министрите през септември. Ще я приемем", съобщи още Генов.


Целия разговор с двамата блогъри гледайте във видеото.