Според Елеонора има поне още трима замесени в убийството

Марио Любенов – Заека трябва да получи доживотна присъда за убийството на Мирослава. Не съм спокойна, че влиза в затвора, защото не смятам, че е само той. Има и други хора”, заяви за „Здравей, България” Елеонора – сестрата на убитата Мирослава от Перник.

По думите на Елеонора в жестокото убийство са замесени поне още трима души. Тя допълни, че това нещо е разказано на разследващите органи, но не е било взето под внимание.

Започваме да губим надежда, че внасянето на делото ще е скоро. Всеки път излиза нещо спешно и належащо”, коментира Елеонора и допълни, че самата система е много е бавна.

„Ние бяхме уведомени, че делото ще влезе в началото на септември. Преди това се коментираше, че може да влезе юни-юли. Общо взето, на всеки три месеца това нещо се отлага с още толкова”, заяви сестрата на Мирослава.

По нейни думи семейството им е в пълно информационно затъмнение за това как протича разследването.

Припомняме ви, че Мирослава беше отвлечена на 7-ми ноември 2011 г. след тренировка по таекуон-до в Перник. Тялото на 17-годишното момиче беше открито през януари след пълните самопризнания на Стойчо Стоев – Чочо. Като свой участник в отвличането той посочи Марио Любенов – Заека, като малко по-късно се самоубива в апартамента си в присъствието на полицай. Така Заека остава единствен обвиняем за жестокото убийство на Мирослава. МВР обаче работи и върху версия, според която има и трети съучастник.

Предполага се, че отвличането е станало с цел откуп. Парите за него трябва да даде приятелят на сестрата на Мирослава. Окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов заяви пред Нова ТВ, че разследването за убийството на Мирослава трябва да приключи до края на годината. Тогава ще се внесе и прокурорският акт.

Междувременно, Заека беше осъден на пет години затвор за фалшифициране на пари и документи. Заради това дело на Марио Любенов бе направена психиатрична експертиза, която доказа, че е вменяем и може да изтърпи наказанието си.

Страхуват ли се близките на Мирослава, че Марио Любенов – Заека може да се измъкне безнаказан гледайте във видеото.