Целта на мисията бе да получат почетни места в киносалона за филма „Ван Хелсинг”

Никол получи мисия от VIP Brother да разрови купа с брашно само с лицето си, за да намери ваучер на стойност 5 лв., с който може да се свърже с родителите си. Мисията й премина успешно.


Световният ММА шампион Благой Георгиев, който изгуби контрол над себе си и прекали с алкохола, събра кураж и се извини на останалите за необмисленото си поведение.  


VIP Brother наказа Съквартирантите да изчистят Къщата. повод за наказанието бе поведението на Къци и Багата, които си позволиха да начертаят табла върху кухненската маса.


След примерното им поведение, VIP Brother реши да изненада Съквартирантите с кинопрожекция. Местата в киносалона обаче бяха ограничени и хитовата американска лента "Ван Хелсинг" трябваше да се завърти само пред очите на избрана част от тях. За да ги "предпази" от вампирите във филма, VIP Brother ги изненада с мисия по надяждане на... чесън.


Съквартирантите получиха и още една мисия - да познаят различни салати от български производител. Целта бе да познаят съставките, от които са направени различните деликатеси. Те бяха разделени на два отбора с капитани - Камелия и Багата. Съквартирантите трябваше да отгатнат със завързани очи каква салата пробват.