Вижте и Мексико, Пакистан, Австралия и Индия в утрешния епизод на „World stories: малки истории от големия свят"

 

Мексико в събота сутрин – така ще започне утрешният епизод на “World stories: малки истории от големия свят”. Водещият Живко Константинов ще ни отведе в страната на телевизионните сериали, но не за да разказва истории за драматични обрати, а за да ни представи един нов вид сериал – Мучо Корасон, чиято цел е да се бори с расовата дискриминация и да помогне за устойчивото развитие. 
 
Социално ангажирана ще бъде и следващата история в предаването. Тя ще бъде на територията на Пакистан и ще ни запознае с т.нар. „младежки парламент”, който промотира открито и демократично общество и насърчава младото поколение да подобри живота в страната.
 
Как изоставено парче земя се превръща в оазис? Това зрителите ще видят от пътуването на предаването до Унгария и срещата им със „зеления пояс” – обществена градина с цветя и плодове, която привлича хора от всички възрасти и професии и която се превръща в абсолютен хит сред унгарците. 
 
И още – как германско–индийска екологична инициатива се опитва да увеличи енергийната ефективност в Ню Делхи и как група африкански момчета използват австралийския футбол като начин да се интегрират в местното общество.
 
„World stories: малки истории от големия свят” – всяка събота от 07.30 с водещ Живко Константинов.