За едно денонощие са спасени трима мъже

Бум на самоубийци, опитващи да се хвърлят от Аспаруховия мост във Варна. Само за денонощие трима мъже опитали да сложат край на живота си по този начин, съобщават от полицията в морския град. Полицаите са успели да предотвратят и трите опита.

 

За по-малко от 24 часа на моста са спасени мъже на 22, 39 и 48 години. Началото на фаталната поредица започва по обед. Полицаите откриват самоубиеца на най-високата част на моста.

 

„Толкова здраво се държеше за парапета, че беше невъзможно да му откопчим пръстите, изтеглих го от парапета, свалих го, колегата помогна, изтеглихме го настрани”, разказа гл. полицай Деян Неделчев.

 

В него открили три предсмъртни писма – до жена му, до началника и до брат му.

 

Историята на всеки човек, седнал на този парапет, за да скочи от него, е драматична, разказват полицаите. Причините обикновено са две – финансови проблеми или любовна мъка.

 

„Взел назаем 350 лева от свои трима много добри приятели и нямал възможност да ги върне, като на единия утре бил на сватба, бил канен и нямал възможност да му даде и той просто от това вътрешно се пречупило”, казва инспектор Йордан Иванов.

 

Как да спасят самоубийците, полицаите преценяват на момента, понякога рискуват и собствения си живот.

 

Двама от спасените са настанени за лечение в психиатрията. Статистиката показва, че годишно около 700 души у нас сами слагат край на живота си. За новините на Нова от Варна, Искра Урумова.