Те ще бъдат предназначени за деца на възраст от 1 до 6 години

Изследвания в цял свят показват, че ранното общуване с книгите и системното четене на глас за най-малките успешно ги подготвя за доброто им представяне в училище.


„Райфайзенбанк” осъществява кампания в подкрепа на проект „Вълшебната стая”.


Не всяко българско семейство може да си позволи да поддържа домашна библиотека. Чрез проект „Вълшебната стая” ще бъдат предоставени книжки и образователни игри, предназначени за деца на възраст от 1 до 6 години.


„Вълшебната стая е в библиотеката”, твърди Ели Попова, директор на Българската библиотечно-информационна асоциация.


Работата на родители, учители и библиотекари с децата от най-ранна възраст за създаването и развиването на навици за четене и на любов към книгата дава своите безценни плодове в изграждането на общество от знаещи и можещи хора.


„Ние можем да организираме постъплението на нови книги в десет общински библиотеки в цялата страна. В Асеновград, Ботевград, Димитровград, Лом, Казанлък, Нова Загора, Гоце Делчев, Самоков, Севлиево, Свищов в детските отдели могат да се получат нови детски книжки. Проектът предвижда оформянето в 60 заглавия в пакет като всяка библиотека ще получи по три екземпляра от тези пакети”, обясни още Попова.


Повече по темата може да гледате във видеото.