Най-лоша е ситуацията в Смолян, Хасково, Стара Загора, Сливен, Бургас

Силна снежна буря връхлетя източните и южните райони на страната в сряда. Около 200 населени места остават без ток заради аварии. Единствено в Западна България на територията на електрокомпанията ЧЕЗ няма градове и села без ток

 
Най-лоша е ситуацията за хората в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Бургас. Повече от 80 екипа работят за отстраняване на повредите.
 
В Североизточна България силно засегната е Област Добрич, селища без ток има и в Шумен и Варна. Основните причини са обилният снеговалеж, съпроводен на места от силен вятър.
 
Затворена е третокласната мрежа в Русе, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Силистра, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора. Освен в тези области, ограничение за движение на автомобили с тегло над 3,5 тона е наложено и в Габрово, Кърджали, Хасково и Ямбол”, каза за Новините на Нова директорът на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров. 
 
Той призова жителите на най-засегнатите от суровите зимни условия райони да не предприемат пътувания, ако това не се налага.
 
Всички, които все пак тръгнат на път, могат да получат актуална информация за обстановката по места на горещия телефон на АПИ - 0700 130 20.
 
Всички училища на територията на Община Шумен ще бъдат във ваканция в четвъртък и петък заради снега. Това реши Общинският щаб при бедствия и аварии, който заседава в късния следобед в сряда.
 
Заради усложнената обстановка в Североизточна България утре ще останат затворени и всички училища на територията на Силистренска област и в разградската община Исперих.
 
20 декември е обявен за неучебен за всички ученици от Сливен, Котел и Твърдица.
 
Репортер: Николай Василковски