Идеята разгневи бизнеса, а според опозицията тази политиката обезкуражава предприемачеството

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че все още планира повишение на данъците за най-богатите, дори и след като намерението му да въведе налог от 75% се провали. Държавният глава обяви, че законът ще бъде променен, защото правителството трябвало да получава повече от онези, които притежават повече.


Президентът Оланд обеща да положи максимални усилия, за да намали безработицата във Франция. В момента тя е най-високата от 15 години насам, като хората без препитание са повече от 3 милиона души.


Държавният глава заяви още, че страната му ще излезе от финансовата криза по-силна и доста по-бързо от очакваното. Той каза, че има три основни приоритета – работни места, конкурентоспособност и растеж.


Президентът социалист обясни, че ще се опита да прокара отново закона, който предвижда увеличаване на данъците до 75 процента на хората, чийто годишен доход е повече от 1 милион евро.


Идеята разгневи бизнеса в страната, а опозицията обяви, че политиката на президента обезкуражава предприемачеството. Тя дори накара някои известни и заможни личности като актьора Жерар Депардьо, да обявят, че ще емигрират.