От "Коалиция за България" твърдят, че ГЕРБ подготвят репетиция за фалшификация на изборите

Управляващите се подготвят за фалшификация на изборите, твърдят от „Коалиция за България”. Те допълват, че репетицията ще бъде по време на гласуването за референдума.

Повод за съмненията на левицата е набъбването на избирателните списъци преди допитването на 27 януари.

От левицата правят сравнение между избирателните списъци за президентските избори и тези за референдума. И откриват, че в определени градове на страната броят на гласоподавателите расте. Михаил Миков даде пример с Видинския избирателен район, от който той е депутат.

„Изведнъж списъкът за националния референдум се увеличава с 2000 души. В един регион, който в цяла Европа е известен с демографското си състояние”, коментира Михаил Миков.

Социалистите направили справка и за Хасково, където за референдума избирателите са се увеличили с 3426 души. Във Враца те са повече с 1600, а в Монтана с плюс 500.

„Ние призоваваме гражданите и неправителствените организации сами да започнат такъв тип сравнение, защото коректните избирателни списъци са в основата на провеждането на честни избори”, убеден е депутатът.

Сергей Станишев отправи предупреждение към шефовете на левицата по места, като обясни, че ще бъдат оценявани в зависимост от резултатите, които техните организации  ще постигнат при гласуването на референдума.

Репортер: Ина Гълъбова