Получиха ново обещание да им оправят улицата

Жители на столичния „Люлин” плашат с протест, след като от Общината обещаха пред камерата на Нова ТВ, да асфалтират улицата им, но това така и не се случи. Вече две години жителите на ул. „Гоце Делчев” в 8-ми микрорайон се надяват тя да бъде ремонтирана. През април 2011 г. общинарите обещаха резултат само за няколко месеца…

Историята на улицата започва през далечната 1998 г., когато кмет е Стефан Софиянски. След неговия мандат идва този на Бойко Борисов. Следват празни отговори, обещания, неизпълнения. Живущите в района не виждат промяна и в годините на сегашния кмет Йорданка Фандъкова.

Последната жалба е от 2011 г., от Общината обещават, че през 2012 г. улицата ще бъде завършена. Има готов проект и средства, но не следва нищо. А последният поет ангажимент беше, че ремонтът ще е факт през „май – юни”, но от Общината забравиха да кажат за коя година става въпрос.

Въпреки че си плащат данъците, обитаващите околните сгради са принудени да вървят по разбитата улица, вечер на тъмно, а дори нямат кофи за боклук, където да си изхвърлят отпадъците.

Протестиращите се обърнаха към градоначалниците с призив да престанат с „този срамен театър, в който кметът се прави на доброто ченге и предлага на общинския съвет, а последният влиза в ролята на лошото ченге и отхвърля проекта” за ремонт на улицата.

Улицата е била включена в инвестиционната програма, но поради липса на средства ремонтът й не е бил финансиран, обясни в ефира на „Здравей, България” Валери Велинов, главен експерт в Дирекция „Транспортна инфраструктура” към Столична община

Гледайте целия репортаж във видеото.  

Репортер: Михаела Карабельова

 

Изпращайте ни видео и снимки на дупки и във вашите квартали в "Моята новина"