Според експертът по коучинг в този свят нищо не става без стратегия

„Коучинг е една странна чужда дума, която дори не е английска, а произхожда някъде от Унгария”, каза в предаването „Събуди се” Кирил Калев, един от създателите на радио FM+ и бивш посланик в Австрия. Но преди всичко той се занимава е една много специална дисциплина – коучинг.

 

„Зад тази дума седи едно много интересно и съзидателно партньорство – между един човек, който иска да постигне нещо повече и друг човек, които в коуча и го суша внимателно”, разказа Калев.

 

Той сподели, че те никого не водят. „Най-интересното и най-мъдрото в света е, че обикновено човека трябва сам да води себе си. Какво значи някой да те води? Значи да му прехвърляш отговорности”, аргументира се той.

 

На въпрос може ли да има стратегия за избор и за промяна или това е по-скоро интуитивен процес той отговори, че при всяка промяна има стратегия. „Без стратегия нищо в този свят не става и започваш да се луташ”, каза експертът. Днес е ден за размисъл и според него е хубаво по-често да има такива дни. „Нека да мислим по-често”, каза Калев и допълни, че не е съгласен с твърдението, че мисълта убива действието. „Но ако мислим прекалено много и не действаме е лошо”, каза той.

 

Цялото интервю с Кирил Калев гледайте във видеото.