Това било записано в официален документ

"Моля да направите една комисия, да извикате директора на Разузнаването, да видите какъв материал е постъпил официално от партньорска разузнавателна централа, че е подготвян атентат по мен. В документа се казва, че е заради това, че „накърни интересите на много международни престъпни мрежи”. Атентатът е поръчан от бившия лидер на ДПС Ахмед Доган".

 

Това каза от парламентарната трибуна премиерът в оставка Бойко Борисов.

 

Той бе предизвикан от депутата от ДПС Христо Бисеров, който припомни случая със сочения за сръбски криминален бос Сретен Йосич и заяви, че „на гражданина Бойко Борисов скоро ще му се наложи да се яви на очна ставка с него”. Бисеров оглавяваше парламентарна комисия за Йосич и връзките му с България в миналия парламент. 

 

Досега си мълчах, но след като Бисеров си позволява такива клевети по мой адрес, когато съм си заложил здравето и живота, за да ги изловя и да ги екстрадирам, да ми прехвърляш такава глупост – нямам жал”, категоричен бе министър-председателят в оставка. 
 
В отговор депутатът от ДПС призова да се разсекрети папката „Лале”, за да се види как застрелян преди няколко години представител на подземния свят е бил записан да казва „Бойко взе парите”.
 
От ДПС като цяло реагираха остро на премиерските обвинения срещу Доган.
 
Ако обвиненията на министър-председателя бяха действителни, те отдавна да бяха огласени и да бяха предприети действия. Затова твърдим, че сме свидетели на едно активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт”, заяви председателят на партията Лютви Местан.