Свидетелят Пламен Устинов призова бившият агент на ДАНС да се подложи на детектор на лъжата

Алексей Петров получи право на отговор в предаването „На светло” с Люба Кулезич, след като се почувства засегнат от думи на председателя на Спецпрокуратурата Светлозар Костов, който е и прокурор по делото „Октопод” и предупреди, че ще потърси нестандартен начин за да получи това право. Изказването на Костов в предаването беше по повод публичното признание на бизнесмена Гриша Ганчев, че е знаел за „мокра поръчка” срещу него, планирана от Петров.

 

„С г-н Гриша Ганчев съм си изяснил отношенията още в 2008 г. Имахме телефонен разговор, в който той ми каза: ‘При мен има един, който изглежда луд и твърди, че искаш да ме убиеш. Казах му оправяй се – Карлуково е наблизо’.”

 

По думите на Алексей Петров прокурор Костов изпълнявал политическа поръчка. „Той е тук, защото Цветанов му е казал – ‘Наближават избори и трябва да отидеш и да кажеш, че Петров извършва убийства.”

 

„Доказателства, че съм поръчал убийство срещу Валентин Шотев няма. Има твърдение на един свидетел, който Гриша Ганчев каза, че през 1998 г. му е изглеждал луд.” Пламен Устинов изглеждал луд и на самия Алексей Петров, който твърди, че не е разговарял с него от 2002 г.

 

В студиото на „На светло” беше поканен и „лудият” Устинов, който нарече Петров „може би най-големият национален лъжец”. Той твърди, че последната среща между двамата е била миналата година, когато охранители на Петров го закарали при него в мандрата на брат му в Тетевен. На срещата, на която Устинов бил обучаван как да излъже в Софийски градски съд, присъствал и негов адвокат – Ваня Траянова. Устинов каза, че МВР знае за случилото се, проследено със специални разузнавателни средства и призова Алексей Петров да бъде подложен на детектор на лъжата.

 

Гледайте разговора с Алексей Метров и Пламен Устинов във видеото.