Наставникът на Литекс нападна "сините" след загубата с 1:2

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков обвини сензационно Левски, че купува съдии. Повод за острото изказване на Камата бе реферът Николай Йорданов, който не отсъди дузпа за ловчанлии, въпреки очевидното нарушение на Ромейн Ели срещу Георги Миланов при резултат 0:0 на през първото полувреме. Левски впоследствие спечели мача с 2:1.

"Ако искат така да играят със Сараево и така да им купуват съдии... Искаме да правим голям футбол, но когато им позволяват това. Ако искат да им дават Купата. На всеки мач на Левски гонят по един съдия, значи има нещо гнило вътре", заяви Стоичков, който коментира и спорното положение в наказателното поле на гостите.

"Щом има кръв, значи има съприкосновение. Направете сметка колко съдии изгоряха. Изгоряха защото са такива – нагли, и този е един от тях. Предният мач с Локомотив Сф не им дават дузпа, днес пак. Или са решили нещо да правят задкулисно – да стигат до финал, да стават шампиони, да дават на други на финала, които играят за 100-годишнината. Много е гнило, срам за футбола е", сподели още изключително афектираният наставник на Литекс.

Същевременно той бе обвинен от спортния директор на Левски Даниел Боримиров, че е оказал натиск на съдията на почивката на двубоя в Ловеч.

"Христо Стоичков трябва да спре да грабва съдиите на почивката на мачовете в Ловеч. Направи го днес, стори го и на мача за купата. Бяха няколко човека, няма да говоря повече, но се надявам Ники Йорданов да го опише в доклада", разкри Боримиров.