Шампионите победиха Миньор /Пк/ с 2:1

Отборът на Лудогорец победи като гост Миньор /Пк/ с 2:1 и се изкачи отново на първото място в "А" група. Шампионите бяха временно изместени от тази позиция, след като вчера Левски победи Литекс с 2:1 в дербито от 23-я кръг в българското първенство. 

Шампионите поведоха в резултата още в 1-та минута от мача. Марселиньо центрира  в наказателното поле, където оставеният непокрит Димо Бакалов засече отблизо за 0:1. Попадението донесе спокойствие на футболистите на Ивайло Петев, които взеха инициативата и създадоха няколко отлични възможности да удвоят преднината си. 

Марселиньо се отчете с два пропуска, преди в 68-та минута Лудогорец да получи правото да изпълни дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на вратаря Боян Пейков срещу Роман Безяк. но Иван Стоянов пропусна от бялата точка. Все пак малко след това, отборът от Разград направи резултата 0:2. Стоянов центрира от ъглов удар, а защитникът Любомир Гулдан засече топката във вратата на домакините.

В 83-та минута, Миньор се върна в мача. Александър Александров преодоля двама бранители в зелено и с хубав диагонален изстрел, намали пасива на тима си. Въпреки наитиска на перничани, до края на двубоя не се стигна до ново положение за гол. 

С успеха, Лудогорец има отново аванс от две точки пред втория Левски във временното класиране. Миньор остава в зоната на изпадащите с минимални шансове за спасение.