Инцидентът се е разиграл около 11:00 часа сутринта

Млад мъж се хвърли от Моста на влюбените, до НДК в София пред погледа на десетки шофьори и минувачи. Момчето оцеля между автомобилите, минаващи в този момент по булевард „България”. Веднага след случилото се то е настанено в „Пирогов”. Защо е решил да сложи край на живота си - предстои да се изяснява. 


Минути преди 11 на обед Никола Илиев изчаква с автомобила си червения светофар под Моста на влюбените. Пътят му обаче спира до тук, след като буквално пред колата му пада тялото на момчето. 


Очевидец разказва...„Точно светна зелено, превключвахме на първа скорост. Даже като скочи си мислех, че е паднал на кола – чу се странен звук. Аз даже не повярвах какво виждам, разказва очвевидецът.


Момчето се е затичало, разперило е ръце и се е хвърлило между минаващите в този момент коли по булевард „България”.


Инцидентът парализира движението в района. Мъжете от колите, които спират наблизо оказали първа помощ на момчето. Минути по-късно пристигнала линейка. 


„Първоначално, той въобще не беше адекватен, не се движеше, после почна да се движи. Обадихме се на 112. Охкаше и пъшкаше, не можеше да говори”, допълни Никола Илиев.


Единствено червеният светофар спасява младежа от гумите на минаващите често с бясна скорост автомобили по булеварда.


Около два часа полицията разпитваше свидетелите на полета от Моста на влюбените. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. 


Очевидецът Никола го описа като млад мъж, около 25-30-годишен с черно яке.