Представители на всички партии реагираха на скандалите около подслушването

Представителите на всички политически партии призоваха Цветан Цветанов да бъде свален от поста председател на предизборния щаб на ГЕРБ. 

 

От БСП призоваха Бойко Борисов и Цветан Цветанов да се откажат от имунитета си, за да могат да бъдат разследвани.

 

„Това е битка между мафиотски кланове Корлеоне и Панталове. Защо извеждат децата си зад граница, къде българските граждани да изведат своите деца?”, запита социалистът Петър Курумбашев.

 

Според БСП до края на деня Бойко Борисов ще предприеме акция по самоспасяване и ще отстрани Цветанов. 

 

В писмено становище от ДПС подчертават, че проговаря човек от най-близкия кръг на Бойко Борисов. Според председателя на партията Лютви Местан това показва какви са били отношенията вътре в ГЕРБ. 

 

„Това са отношения, характерни за друг тип организации от подземието, а не за политически партии”, коментира Местан. И допълва, че ако и сега Бойко Борисов се окаже безсилен да освободи заместника си Цветан Цветанов, това ще потвърди съмненията, че „Босът е до такава степен зависим от своя заместник, че дори са на път да разменят позициите си”.

 

И ДСБ също бяха категорични за Цветан Цветанов трябва да освободи всички позиции, които заема в ГЕРБ.  

 

„Очакваме освен първа стъпка оттегляне, втора стъпка – институциите да стигнат докрай. Защото това, което чуваме, ако е вярно, е много повече от това да бъдат подслушвани политици. Става въпрос и за политическо преследване”, заяви Екатерина Михайлова.

 

Според РЗС признанието на Мирослав Найденов потвърждава, че има задкулисни игри в ГЕРБ.  

 

„Но не е ясно в обществото кой е дирижирал тези игри, какви са корупционните схеми, кой е навързан в тях, имало ли е истинска корупция в Министерството на земеделието. Всички трябва да бъдат разследвани до откат. Както тези, които са подслушвали, така и тези, които се опитват да получат индулгенция чрез прокурорски чадъри”, заяви Яне Янев.