Те излязоха на протест, тъй като намират законодателството за подобни случаи за остаряло

Бащи се събраха на протест в София и поискаха равни права в отглеждането на децата си след развод. Шествието им премина централните улици и достигна до Съдебната палата.


За Георги всеки миг с малката Деси е истински празник. През последните месеци обаче срещите между бащата и шестгодишната му дъщеричка са рядкост. Още от раждането на момиченцето Георги се разделя с майката и оттогава започват съдебните му мъки за права при отглеждането на Деси.


„Аз отгледах това дете и го заявявам и съм го доказал. След завеждане на делото от моя страна се сблъсках със субективното виждане на съда за бащи, които отглеждат децата си и имат силната емоционална връзка”, обясни Георги. 


Дъщеричката му пък също потвърди, че й е хубаво с баща й и че когато са заедно, си играят.


Повечето бащи като Георги след раздялата могат да се виждат с децата си при ограничен режим по няколко пъти в месеца. За татковците обаче това не е достатъчно и затова излязоха на протест по улиците на София.


Това не са тези майки преди 70 години – бащата беше по полето, а майката се грижеше за покъщнината”, убеден е друг баща.


Според бащите законодателството за подобни случаи е остаряло. Затова и настояха равни права с майките при отглеждането на децата след развод. 


Сега за Георги остава надеждата, че ще посрещне Великден с малката Деси.