Според бившия премиер зад записите стоят Сергей Станишев и хората до него

По повод поредната порция скандали записи експремиерът Бойко Борисов коментира, че те не са направени от службите на МВР, а от паралелна структура на МВР, която действа в момента в държавата.

 

Бившият министър-председател заяви още, че не се притеснява от тези записи и сподели съмнението, че най-вероятно са направени в дома му в "Бояна". Именно там той е бил подслушван.

 

За него най-страшното е, че има подслушвани и прокурори, като по този начин се цели да се дестабилизира държавата и да се влияе директно на прокуратурата. 

 

Борисов директно заяви, че зад тези записи, колкото и да са анонимни, стоят Сергей Станишев и хората до него. Борисов направи уточнение, че не желае на този етап да слуша записите, нито ще се интересува дали са автентични. Рано или късно истината ще излезе наяве, смята бившият премиер. 

 

По повод намесата на Мирослав Найденов той потвърди, че подобен разговор е воден с него.

 

Борисов подчерта, че ще направи всичко възможно записите да стигнат до главния прокурор, за да бъдат разконспирирани хората, които в момента използват подслушвателните устройства и да ги разпространяват в публичното пространство.

 

Репортер: Благой Бекриев