Три златни, два сребърни и шест бронзови след първите два дни

Спортист номер едно на Благоевград за 2013 г. Албена Малчева спечели първия златен медал за България на европейското първенство в Блед, Словения. Тя отказа конкуренцията в състезанието на форма - IV дан.

 

За Малчева това е 13-и златен медал от европейски първенства и това я прави най-титулуваната жена в този спорт не само у нас, а и в Европа. Медали в дисциплината форма спечелиха още Дария Димитрова - втора на форма при девойките старша възраст и Василена Йорданова и Доника Ботева, които са съответно втора и трета на форма при децата.

 

Седем медала завоюваха през втория състезателен ден българите от надпреварата по таекуон-до ITF. Злато спечелиха при децата на спаринг Василена Йорданова и Доника Ботева. За двете момичета това са втори медали на европейското след като спечелиха съответно сребро и бронз на форма.

 

Димитър Огорелков и Николай Василев грабнаха бронзови отличия,  също на спаринг. Две трети места бяха спечелени на форма в отборната надпревара - и при жените и при мъжете. Даниел Цаков е с бронз на форма за ветерани.