На път сме да извадим МВР от готовността му да противодейства на престъпността, заяви още той

„Ходим по тънък лед, на път сме да извадим МВР от готовността му да противодейства на престъпността”, заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев в предаването „Всяка неделя”. 

 

Той заяви, че му е било трудно да обясни на колегите си от чуждите служби, че не е арестуван, а само разпитван в прокуратурата. 

 

„Със случая със Станимир Флоров ще ми е още по-трудно”, заяви Калин Георгиев. Въпреки това той усеща, че има сериозна подкрепа на колегите си от чуждите служби. 

 

„Не виждам проблем с подслушванията, трябва да приключи тази проверка”, заяви Калин Георгиев. 

 

Той отхвърли възможността хора от МВР да работят за себе си.

 

„Не виждам механизъм, по който би могло да стане. Пък и кой е този човек, който и по разпореждане на най-големия началник ще си постави главата на дръвника, като знае, че той носи отговорността. Много са тежки наказанията”, каза още комисар Георгиев.

 

Самият Георгиев заяви, че вече е изгубил интерес към работата си в МВР. 

 

„При така сложената конструкция не мога да променя нищо повече. А след като човек не може да промени нищо повече, какво му остава?”.

 

По думите му от скандалите с подслушването ще спечелят само политиците „с това, че няма да има МВР. Ще трябва да го изграждат наново”. 

 

„Преминахме през разнопосочни и безсмислени реформи, които доведоха до унищожаването на духа на колективизма, на духа на институцията”, смята още главният секретар на МВР.

 

Цялото интервю гледайте във видеото!