Бизнесменът каза, че е виждал Емил Димитров един-единствен път и не познава Мирослав Найденов

„Фирмата се занимава с дърводобив от не повече от три години. Правени са стандартни проверки, при които не е установено нито едно нарушение”, каза в предаването „Здравей, България” Любомир Вардаров, собственик на горското дружество “Вардаров” ООД, по повод обвиненията на бившия депутат Емил Димиторв, изразени в предаването на Сашо Диков. Става дума за направени проверки във фирмата, но благодарение на връзки и контакти по високите етажи на властта, компанията няма проблеми. 

 

По повод есемеса, който Димитров показа, Вардаров каза, че не е знаел, че срещу него се води проверка. „Нито съм викан, нито са ми искани документи, нито ми е съставян акт. Учуден съм, че фирмата е замесена. Виждал съм Емил Димитров един-единствен път, не познавам Мирослав Найденов”, каза бизнесменът. 

 

Вардаров разказа, че е участвал в търгове, като едни е печелил, други не. „В един момент реших да участвам в конкретни търгове и тогава започнаха да ми се обаждат хора, близки до Емил Димитров. Бях предупреден, че търгът е определен за конкретна фирма и не е желателно да участвам на дадения конкурс. Имаше и заплахи”, разказа той и допълни, че не коректно да споменава имена, тъй като е сигнализирал съответните органи и вероятно тече проверка. 

 

По думите му на няколко пъти търгът е бил отменен, като е нямало конкретна причина за това. „Малко след това ми се обади и много близък роднина на Димитров и пак бях заплашван. На самия търг бях дисквалифициран”, каза още той. Събитията се случват в периода август – септември. 

 

Целия разговор гледайте във видеото.