Следобед максималните температури ще достигнат 30 градуса

В събота въздухът над страната ще е неустойчив, което ще води до лесно и бързо образуване на мощни купести облаци. Валежи и гръмотевици ще има главно в Западна и Централна България. В източните райони ще е предимно слънчево с източен вятър, а в останалите райони следобед вятъра ще е от запад-северозапад.


Сутринта температурите ще са между 12 и 17 градуса, а следобед ще бъдат от 24 до 29, 30. Максималните по морето ще бъдат по-ниски - от 19 до 24 градуса.


В планините облачността ще е по-значителна около и следобед, когато се очакват краткотрайни дъждове, а и силни гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1000 метра ще е 20 градуса, а на 2000 – 12.


През следващите дни по-хладен въздух от североизток ще понижи температурите на Балканите до стойности около и малко под нормалните за началото на май.


В неделя ще е все още топло, но следобед на много места с краткотрайни валежи. + В понеделник ще е с един, два градуса по-хладно и отново със следобедни дъждове, главно в Централна и Западна България. Във вторник захлаждането ще продължи, а валежи ще има само в планините на запад. В сряда и четвъртък температурите ще са от 20 до 25, 26 градуса. Повече облаци, но вече без валежи ще има над Южна България.