Боядисаха над 2700 яйца в центъра на София

Православните се подготвят за Великденската вечер 


С последния ден от Страстната седмица наближава краят на 40-дневния великденски пост. На днешната Велика събота се спазва пълно въздържание, а Църквата възпоменава телесното погребение на Христос и слизането на духа му в ада. 


Полиция и пожарна ще охраняват празника


Полицаи и пожарникари ще следят за опазването на обществения ред тази вечер в районите около църквите. Експерти от МВР вече проведоха срещи с представителите на различните кметства в страната, за да координират действията си.


Боядисаха над 2700 яйца в центъра на София


2700 бяха боядисани в центъра на София на 4 май в рамките на благотворителна кампания за подкрепа на възстановителен център за деца, страдащи от онкохематологични заболявания. Организаторите ще кандидатстват за подобряването на световния рекорд на Гинес за най-масово боядисване. За днешното събитие са предвидени 200 литра боя, а всеки от участниците получи сертификат и по едно яйце за спомен. 


Опасности дебнат туристите, предупреждават от Планинската спасителна служба


Времето е променливо и жегите не бива да ни подмамват.  Във високите части на планините все още има сняг и е препоръчително туристите на използват зимна екипировка. Връщането от туризъм в планината е добре да става в по-светлата част на деня.


И още – Израел обстрелва сирийски цели, а Рийз Уидърспун плати глоба за нарушаване на обществения ред.


Подробности по тези теми гледайте във видеото.


Не пропускайте и Новините на Нова в 19 часа.