Освен по възлови трасета като „Хемус” и „Тракия”, потокът от коли ще е сериозен и по границите

Очаква се пътищата към градовете да са по-натоварени заради голямото завръщане след почивните дни. Сериозен поток от автомобили, влизащи в България, се очаква и на граничния пункт „Кулата”. Именно Гърция беше предпочетена за великденската ваканция от много българи.


Освен по възловите трасета като магистралите „Хемус” и „Тракия”, потокът от автомобили ще е сериозен и по границите ни. Най-много завръщащи се българи се очакват от южната ни съседка.


По данни на Граничната полиция до 5 май над 230 хиляди души са пресекли българо-гръцката гтраница. Преминали са я над 70 хиляди коли в двете посоки. Статистиката за пътниците показва, че в посока Гърция са се отправили 132 хил. души, а  96 хил. са влезли в България.


Въпреки че и до момента най-сериозен е трафикът при пункта „Промахон – Кулата”, граничните полицаи очакват пикът да е днес - в последния празничен ден.


Освен редовните служители, които са на смяна, екипите ще бъдат подсилени с допълнителен брой служители. Ще бъдат отворени и всички трасета за достъп до граничния контрол.