Стоматолозите отказват, тъй като детето е с детска церебрална парализа и е без здравни осигуровки

Баща от ломското село Ковачица моли за помощ някой стоматолог, който да прегледа и направи развалените зъби на дъщеря му. Тя е болна от детска церебрална парализа и е без здравни осигуровки затова никой в региона не иска да я приема.

 

След раждането на Венера родителите й разбират, че е болна от детска церебрална парализа. Не след дълго тя оглушава и до днес се бори с неволите на живота. Майка й я изоставя и баща й се грижи за нея вече 24 години.

 

„Никой не се наема да й извади зъбите. От малка е със заболяване и й се рушат зъбите, но никой не иска да се занимава с нея. Казват ми, че тя не разбира и не е адекватна и затова не могат, защото буйства. От малка е в болници и е наплашена от лекари”, сподели Найден Найденов, баща на Венера.

 

Единственото посещение при зъболекар на Венера било преди години, когато и извадили един зъб. Оттогава никой стоматолог не иска да я лекува.

 

Венера е без здравни осигуровки. „Трябва да й ги внеса за три години назад. Откъде да ги взема тези пари?”, допълва бащата.

 

„Мъката от това да гледаш болното си дете се увеличава всеки ден”, разказва още Найден.

 

Найден моли всеки, който има професионалната възможност и желание да помогне на дъщеря му, за да облекчи болките й.

 

Репортер: Биляна Борисова