Радан Кънев заяви намерението си на личната си страница във Фейсбук

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев обяви на личната си страница във Фейсбук, че подава оставка. Това се случва часове, след като излязоха първите резултати от изборите, според които партията не влиза в парламента.


„Мачът свърши”, ДСБ е извън парламента. Искам само да благодаря от сърце на всички, които ми помагаха. Вие заслужавахте повече. Съжалявам, ако съм ви подвел. Не мога да обещая много - само, че няма да се уморя и няма да се откажа. Ще бъда с вас, докато ме търпите”, е написал той в 4:00 часа сутринта.


От социалната мрежа той пояснява, че ще каже коментира повече за изборите, оставката си и плановете си за бъдещето през днешния ден.


„По светло ще кажа повече за изборите, ще подам оставка като заместник-председател на ДСБ, ще споделя първите си мисли за бъдещето на десницата. Защото ние с вас имаме бъдеще. Но сега ще кажа само, че днес синът ми навършва 4 години... И аз съм убеден, че това, което правихме заедно, е правилно. За нашето и неговото поколение. Не съжалявам нито за една минута, която прекарахме заедно...”, гласи още съобщението.


Оставката е акт на отговорност за този тъжен и тревожен момент, не край. Продължавам в ДСБ, с амбиция пак да бъда в ръководството и да участвам в спешно необходимата промяна на десницата. Никакво бягство - чака ни адски трудна борба”, допълва той около 10:30 часа тази сутрин.