Социалистите са категорични, че няма да контактуват само с ГЕРБ

БСП все още не е започнала преговори за коалиция с никоя от партиите, които ще влязат в следващото Народно събрание. Това обяви председателят на партията Сергей Станишев. Той беше категоричен, че разговори за бъдещо общо управление няма да се водят само с ГЕРБ. 


Преговорите между социалистите и останалите формации ще започнат скоро, обясниха от левицата. Те обаче няма да бъдат водени само с партиите, преминали прага от 4% на изборите и влизащи в следващия парламент. Станишев обаче не уточни за кои партии става въпрос.


До извиване на ръце при преговорите между левицата и другите политически сили нямало да се стига, категоричен бе лидерът на социалистите. Така те нямало да позволят да се стигне до отстъпки от основните им предизборни акценти от програмата


От „Позитано” отново обвиниха служебното правителство за лошата според тях организация на изборите. Въпреки сигналите за нарушения, левицата нямало да иска касиране на изборите


Непризнаването на изборите означава да оставим властта на Борисов и Цветанов чрез служебното правителство”, коментира Станишев.


Вече бил проведен и телефонен разговор между президента Росен Плевнелиев и Сергей Станишев за максимална бързина при следващите процедури.