Токсикологичните тестове след смъртта му показали наличието на комбинация от наркотици

Рапърът Крис Кели от популярното през 90-те години на миналия век момчешко рап дуо „Крис Крос” е починал от свръхдоза наркотици. Безжизненото тяло на 34-годишния рапър бе открито в дома му в Атланта на 1 май тази година.


Смъртта на Крис Кели е констатирана по-късно в местна болница. Токсикологичните тестове са показали наличието на комбинация от наркотици. Каква дрога е използвал рапърът преди да почине, не се посочва. В деня на смъртта му обаче, майката на Крис е казала пред разследващите, че предната вечер той е употребил кокаин и хероин.

 
Крис „Мак Деди” Кели и дуетната му половинка Крис „Деди Мак” Смит са открити в мол в Атланта от продуцента и рапър Джърмейн Дюпри. Славата на рап дуото „Крис Крос” идва с глобалния хит „Jump” от 1992 година.


Момчетата се прочуват и с това, че носят дънките си наопаки. Успехът води до незабавна популярност – „Крис Крос” правят концерт с Майкъл Джексън, участват в телевизионни шоута и дори се сдобиват със собствена видеоигра.


Дуото така и не успява да повтори невероятния успех на първия си хит, въпреки че през годините записва и други популярни парчета.