Адвокатът по делото смята, че освен шофьорcj, за инцидента са виновни и два бара

Иск за обезщетение от над 50 000 лева е внесъл в съда адвокат по делото за прегазената в САЩ българска балерина Полина Кадийска, съобщи сайтът philly.com.

 

22-годишното момиче, студентка в балетно училище в САЩ, беше прегазена, докато пресича улица. Полина почина от раните си ден след като родителите й, които пристигнаха от България, решиха да спрат животоподдържащите апарати.

 

За виновен за инцидента беше признат американецът Деандре Барнс, който е минал на червен светофар. Барнс излежава присъда от 5 до 10 години в щатски затвор, след като се призна за виновен за шофиране в нетрезво състояние.

 

Адвокатът по делото „Кадийска” внесе иск за гражданска отговорност срещу Барнс и два бара в Южна Филаделфия за причиняването на смъртта на младата българка.

 

"Всички те до известна степен носят отговорност за случилото се", каза адвокатът Робърт Сакс. 

 

Освен Барнс искът визира компанията Келбар, собственик на Ти-барс в Южна Филаделфия, както и нощния клуб Франтик. 

 

Според адвоката Робърт Сакс, Барнс и негови приятели са пили часове наред в двата бара, преди Барнс да предизвика катастрофата. Според юриста двата бара в Южна Филаделфия също са отговорни за смъртта на българката. 

 

77-годишният Том Бар, собственик на Ти-барс, твърди, че искът е опит да му се вземат пари, с които той не разполага. Том Бар разказва, че е проверил камерите и че от тях се виждало, че Барнс не е бил в заведението му.