В катастрофата са участвали български камион, три микробуса и пет леки автомобила

Трима души загинаха, а 33-ма бяха ранени при тежка верижна катастрофа на магистрала край Будапеща. Инцидентът е станал на 25 км югоизточно от унгарската столица.

 

В катастрофата са участвали камион, три микробуса и пет леки автомобила. Товарният автомобил е с българска регистрация. Според унгарските медии той е причинил инцидента, като е блъснал отзад единия от микробусите. Тази информация беше потвърдена и от румънското външно министерство, предаде Франс прес.

 

Тримата загинали са румънци, оповестиха също от дипломатическото ведомство на северната ни съседка. 18 от пострадалите са със сериозни наранявания, а шестима от тях са в критично състояние. Сред ранените има румънски, сръбски, български и турски граждани.

 

Магистралният път, на който се разигра трагичния инцидент, е един от основните маршрути, свързващи Централна и Югоизточна Европа.

 

От МВнР в София съобщиха, че няма загинали български граждани

 

"Двама български граждани, пътували в камион с българска регистрация, са участници в инцидента. Единият от тях е с леки наранявания и е прегледан. Другият е без наранявания. Посолството е в контакт с тях и им оказва необходимото съдействие. Унгарската полиция разследва причините за катастрофата."