Военните си раздали 13,6 млн. лв. бонуси

Съобщението за оттеглянето на зам.-председателя на парламента Христо Бисеров от ръководството на Движението за права и свободи и от самото Народно събрание, поражда нови и нови въпроси, още повече, че решението, за което се сочат причини от личен характер, изненада дори собствените му съпартийци.

 

Нещо става в ДПС, констатира в-к „Преса”. „Бисеров с неочаквана оставка от всички постове”, гласи заглавието на първа страница на изданието, което помества и коментар на социалиста Румен Петков по неочакваното събитие. Бившият вътрешен министър го нарекъл „изритване отвсякъде”.

 

„24 часа” обръща повече внимание на вчерашните протести, организирани от „Атака” и ВМРО срещу бежанците. Формалният повод за действията на двете националистически формации беше трагедията с Виктория, която беше ранена при нападение. Предполага се, че атаката е осъществена от чужденец от арабски произход.

 

Днешният „Труд” информира, че военните са си раздали 13,6 млн. лв. бонуси. 2013 г. се оказа много успешна за работата на военните и цивилните чиновници в системата, коментира ежедневникът. Заради високи трудови постижения министърът на отбраната Ангел Найденов е разписал разпределение на бонуси на стойност 13,6 млн. лева.

 

Пълния преглед на печата можете да проследите във видеото.