След проверка на Община Асеновград кметският наместник ще бъде дисциплинарно уволнен

Кмет остави цяло село без отопление посред зима. Жителите на асеновградското Патриарх Евтимиево изпаднали в абсурдната ситуация, след като кметът прибрал от тях 7000 лева за дърва за огрев и похарчил парите. Потърпевшите потърсиха за помощ Нова телевизия.


След незабавна проверка на Община Асеновград кметският наместник ще бъде дисциплинарно уволнен.


200 къщи в селото втори месец чакат да получат дървата си за огрев. Платили са ги лично на кметския наместник. Иванка Ангелова е дала 80 лева за два кубика.


„От края на септември досега няма дърва и още не са ми докарали. Кога чакат? Нова година да дойде, тогава ли да получим дървата? Да стане студено, мокро. Значи ние всички сме възрастни хора”, обяснява Иванка Ангелова.


Наместникът обещал да им докара евтини дърва по 40 лева кубика. Хората не само не ги получили, но и парите им изчезнали. От миналата седмица кметският наместник Димитър Димитров не е на работа. А от днес на неговото място е назначен друг човек.


Вчера Димитров сам е възстановил 7-те хиляди лева. Въпреки това той ще бъде уволнен, защото по закон няма право да извършва търговска дейност, обясниха проверяващите от държавната администрация.


В селото частни фирми вече обикалят с камиони и продават на възрастните хора дърва на тройни по-високи цени.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев