Температурите през деня ще са между 2 и 8 градуса

В четвъртък времето в западната и източната половина на страната ще е различно. Още тази нощ от североизток облаците ще се увеличат и ще започне да вали слаб сняг. На запад ще остане предимно ясно.

 

Утре няма да има съществени промени във времето. В Западна България ще има разкъсани облаци, в много райони до слънчево, докато в източна ще остане предимно облачно. Слабите снеговалежи ще продължат, като през деня, заради по-високите температури, на места снегът временно ще преминава в дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, на изток по-силен от север.

 

Температурите сутринта ще са между -7 и -2 градуса, а максималните ще са в интервала от 2 до 7-8 градуса. В планините ще е студено с умерен до силен северозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, в Странджа, Сакар и Източна Стара планина – значителна и там ще превалява слаб сняг.

 

В петък на изток ще остане облачно със снеговалежи, а на запад ще има повече слънчеви часове. През почивните дни и в началото на новата седмица в низините, котловините и край водните площи, сутрин ще има мъгли и ниски облаци, а следобед ще е предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат и ще са основно в интервала 5–10 градуса, по-ниски в североизточните райони.

 

Утре България ще има слънчева западна половина и по-намръщена и снежна източна.Повече за времето във вашият град, може да намерите на Sinoptik.bg.