Ще духа умерен северозападен вятър, а на изток - временно и силен от север

Денят в нашата страна започва с облачно време в централните и източните райони, а на запад е ясно. На много места в Източна България превалява слаб сняг, но снежната покривка е малко - до 4 - 5 сантиметра.


През деня няма да настъпят съществени промени. На запад ще има разкъсани облаци, в много райони до слънчево, докато в източните райони ще остане предимно облачно. Слабите снеговалежи ще продължат, като през деня заради по-високите температури, на места снегът временно ще преминава в дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, а на изток  - временно и силен от север.


Температурите в момента са в доста широки граници - от минус 6, минус 7 във високите полета на Западна България, до плюс 2 - 3 в централната част на Дунавската равнина и Тракия. През деня показанията на термометрите ще достигнат интервала 2 - 8 градуса, като по-студено ще бъде в източните райони.


В планините днес ще е студено с умерен до силен северозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, в Странджа и Сакар – значителна и там ще превалява слаб сняг. Максималната температура на 1000 метра ще е 1 - 2 градуса, а на 2000 – около минус 4.


В петък на изток ще остане облачно със снеговалежи, а на запад ще има повече слънчеви часове.


През почивните дни и в началото на новата седмица в низините, котловините и край водните площи сутрин ще има мъгли и ниски облаци, а следобед ще е предимно слънчево. Температурите слабо ще се повишат и ще са основно в интервала 5 – 10 градуса, по-ниски в североизточните райони.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg