Премиера на „Имението Даунтън” тази вечер от 20.00 ч. по Нова ТВ

Най-успешната съвременна британска драма „Имението Даунтън” ще направи своята премиера тази вечер от 20.00 ч. в ефира на Нова ТВ. Преди аристократичното британско имение да отвори своите врати, представяме главните действащи лица.

Робърт Кроули, граф на Грантъм (в ролята на Хю Боневил) е живял винаги спокоен живот. Жени се за съпругата си Кора – американска наследница, най-вече заради богатството й. Макар да не може да отрече, че именно нейните пари спасяват имението, с времето между тях се заражда дълбока любов. 

Кора Кроули, графиня на Грантъм (Елизабет Макгавърн) е красивата дъщеря на мултимилионер от Синсинати. Пристига в Англия с майка си на 20-годишна възраст и се сгодява за Робърт. Приема предбрачния договор, за който настоява свекър й, тъй като вярва, че ще има син. 

Матю Кроули (Дан Стивънс) е третият братовчед на Лорд Грантъм. Баща му е лекар, което според представите на Робърт Кроули и съпругата му е недопустимо. Самият Матю е адвокат и практикува в Манчестър. Сега той се оказва наследник на графска титла с огромно имение, с покана да се премести там и да стане част от местната общност. 

Вайълет, вдовица графиня на Грантъм (Дейм Маги Смит) 
Майката на Робърт Кроули – изключително горда, вярна на сина си и с лека непоносимост към американската си снаха, която смята за натрапница и компромис, който семейството е трябвало да направи. Кора обаче също не й отстъпва – според нея Вайлет няма никакво право да се държи като кралска особа – първо, че е родена в семейство на баронет, и второ, не е донесла никакви пари със себе си. 

Повече за героите в „Имението Даунтън” четете тук