В Югозападна Англия има опасност от наводнения, които могат да застрашат живота на хората

Изключително лошо време, със силен вятър, много дъжд и високи вълни се очаква във Великобритания през следващите няколко дни. За Югозападна Англия беше издадено специално предупреждение за опасност от наводнения, които могат да застрашат живота на хората.

 

Жълт код за силен вятър и проливни дъждове беше обявен в Северна Ирландия, западните части на Шотландия и Англия. Властите предупредиха за опасност от наводнения. В Уелс заради продължаващите проливни валежи малка река е придошла, излязла от бреговете си, като е наводнила няколко къщи.

 

Полицията в Северна Ирландия предупреди за потенциална възможност ниските крайбрежни райони да бъдат залети от големи вълни. Очаква се днес нивото на реките да се повиши драстично, а вятърът да се засили. Британските власти издадоха предупреждение към хората през следващите дни да стоят далеч от бреговете.

 

Стотици домове останаха без ток часове наред вследствие на необичайните бури, връхлетели острова неотдавна. Наводнени бяха много пътища, частни домове и обществени сгради. Наводненията нарушиха движението на влаковете във Великобритания, като бяха засегнати дори линиите, свързващи Лондон с останалата част от страната.