До момента полярният циклон отне живота на 16 души. Повече от 3700 полета са анулирани

До минус 30 градуса по Целзий се очаква да паднат температурите в северната и централната част на САЩ. Заради силния студен вятър ще се усеща като минус 50, предупредиха синоптици. 

 

До момента полярният циклон отне живота на 16 души. Повече от 3700 полета са анулирани. 

 

Властите в Чикаго, където се очаква температурите да паднат рекордно, предупредиха хората да не излизат от домовете си. Училищата в града ще бъдат затворени, а голяма част от работниците бяха освободени от работа. 

 

Засегнати от най-студеното време от две десетилетия ще бъдат и щатите Охайо, Южна Дакота, Кентъки, Тенеси и Илинойс. Последният подобен арктически циклон премина през САЩ през 1994 година, припомнят метеоролози. 

 

Силният снеговалеж засегна Ню Йорк, Кънектикът и Масачузетс. Самолет от Торонто се подхлъзна при кацане и излезе от пистата на летище Джей Еф Кей в Ню Йорк. За щастие при инцидента няма пострадали, но аерогарата спря да приема полети за два часа. 

 

В съседна Канада температурите също паднаха драстично. В Квебек беше минус 38, а в Торонто - минус 29 градуса по Целзий. На канадския остров Нюфаундленд хиляди хора остават без ток вече часове наред заради прекъснат от силния сняг електропровод.