През деня в местата с мъгли температурите ще бъдат от 4 до 9 градуса, а в районите с повече слънце до 10-12 градуса

И утре в цялата страна, без София-област, Ловеч, Габрово и Смолян е обявен жълт код заради очакваните гъсти мъгли.

 

В низините и котловините ще бъде мъгливо почти през целия ден, като на места видимостта ще е около 100 метра. Повече слънчеви часове ще има в Предбалкана, в североизточните райони и в западната част на Горнотракийската низина, където ще бъде и по-топло. 

 

Минималните температури ще са между минус 2 и плюс 3 градуса. През деня в местата с мъгли температурите ще бъдат от 4 до 9 градуса, а в районите с повече слънце до 10, 12.

 

В планините ще остане предимно слънчево. Температурите ще са  дори по-високи от тези в населените места и максималните по върховете ще достигнат 8, 10 градуса. 

 

В курортите работят пистите обработвани с изкуствен сняг. И там температурите ще останат почти пролетни.

 

В Северна Америка след рекордните студове, температурите вече се повишават и утре ще са близки до нормалните за януари. В Ню Йорк вече се очакват и положителни стойности. През следващите дни затоплянето ще продължи и в събота и неделя максималните ще бъдат до 10, 11 градуса.

 

Тежка остава обстановката в Северозападна Европа, където тази нощ и утре ще премине поредния атлантически циклон. В Югозападна Англия е обявена опасност от  интензивни дъждове, а във Френската провинция Бретан -  оранжев код заради очаквани вълни до 7 метра, които отново могат да залеят голяма част от крайбрежието на областта. Скоростта на ветровете ще достига 100 километра в час.

 

Балканите са под влиянието на област от високо атмосферно налягане, което през зимата причинява мъгли - жълт код е обявен в Сърбия, Хърватия и Унгария. Въпреки това температурите на полустрова, както и в Западна Европа остават доста по-високи от обичайните. В Испания, Португалия и Италия максималните ще са около 20 градуса. 

 

У нас в петък умерен западен вятър ще сложи край на мъглите почти в цялата страна. Температурите ще се повишат и максималните на много места ще бъдат над 10 градуса. В събота ще има разкъсана облачност намаляваща до слънчево, а в неделя от запад ще се заоблачи. Ще остане топло за януари. В понеделник и вторник ще има променлива облачност, а дъждове са възможни в Западна България. Температурите слабо ще се понижат.