През деня се очакват максимални температури до 8-13 градуса

В момента над цялата страна е ясно, със слаб до умерен западен вятър, мъгли има само по поречието на Струма и Арда, които до обед ще се разсеят.

 

През деня ще е слънчево, с разкъсана висока облачност, която към края на деня ще се увеличава. Ще продължи да духа до умерен западен вятър, който няма да позволи на мъглите да се завърнат. 

 

Температурите в момента са между 0 и плюс 6 - 7 градуса. Отрицателни са стойностите само в планините и в котловините на запад. През деня се очакват максимални до 8 -13 градуса. Това са стойности със 6 - 8 градуса по-високи от обичайните за средата на януари. По-хладно ще остане във високите западни полета, където показанията на термометрите ще са по-ниски от 6 - 7 градуса. 

 

В планините също ще преобладава слънчево и доста топло време. В зимните ни курорти пистите се подържат с изкуствен сняг. Максималните температури на 1000 метра ще достигат 7 - 8 градуса, а на 2000 - около 2. Сутринта по билото на Стара планина е мъгливо, но очакваме и там слънцето да се покаже. В ниските части вятърът ще бъде слаб от югозапад, а в по-високите до умерен от северозапад.

 

Утре ще има променлива облачност, по-значителна над южните и източните райони, но без валежи. Температурите ще се понижат с 3 - 4 градуса. В сряда и четвъртък облаците ще са повече, а слаби дъждове са възможни в Южна и Източна България. В планините над 2000 метра ще превалява сняг, който обаче няма да образува съществена снежна покривка. В петък и събота в низините и котловините ще има ниски облаци и мъгли, а в останалите райони разкъсана облачност без валежи. Максималните температури ще са положителни - до 7 - 8 градуса.