81% от отговорилите на въпроса на NovaNews смятат, че е имало такава среща

Бившият държавен глава Георги Първанов възобнови проекта АБВ, с който смята да се яви на изборите за европейски парламент с алтернативна листа. Това подклади съмнения, че БСП може да се разцепи на две, а дори се появиха съмнения, че зад новото движение стои Бойко Борисов.

 

Във вестник „Галерия” се появи информация, според която Борисов се е срещал с Георги Първанов в Банкя във връзка с рестарта на проекта. И тримата споменати категорично отхвърлиха твърденията.

 

„От поне година и половина – две, когато Георги Първанов напусна президентството, между клетвата на Плевнелиев и Първанов, той ме покани на кафе, отидох до неговата вила, говорихме. Оттогава - не само в Банкя, в хижи, вкъщи, на Луната, под земята, в метрото, в банята, в тоалетната ми, не съм се срещал с Първанов”, каза Борисов при гостуването си в „Здравей, България”.

 

Ден по-рано и Първанов каза същото: „От години наред не съм срещал Бойко Борисов - от годините, когато беше премиер и срещите ни са били официални”.

 

Интересното е, обаче, че 81% от отговорилите на анкетата на NovaNews.bg са на мнение, че Борисов и Първанов лъжат, и че са се срещали.

 

18% са съгласни с твърденията и на тримата, че не са се срещали по повод проекта АБВ. Само 1% остават без мнение.

 

В новата ни анкета Ви питаме: Влияе ли поведението на политиците на нагласата на избирателите?

 

Очакваме Вашите отговори!

 

Резултатите от други анкети на NovaNews.bg може да видите ТУК.