Сектор “Сигурност” обслужва БСП и ДПС, твърди бившият вътрешен министър

Подслушват ме – до скоро със сигурност, мисля, че и в момента”. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при гостуването си във „Всяка неделя”, където коментира сигналите за незаконно подслушване на политически противници в последно време. Сам изправен пред подобни обвинения за времето, когато оглавяваше МВР, Цветанов за пореден път отрече да се е занимавал с такива практики.

 

„Винаги съм използвал един телефонен номер. Нямам никакви притеснения, защото когато говоря по телефона, аз не говоря за престъпления”, добави депутатът от опозицията.

 

Появата на сигналите за СРС-та и случаят с предполагаемото тефтерче на Кирил Рашков - Цар Киро имали за цел отклоняване на вниманието от реалните теми – докладът на Европейската комисия, проблемите на БСП с АБВ, Изборният кодекс. Цветанов отрече да е знаел за тефтера на Рашков. Готов е да признае, ако бъде представен документ, който да доказва, че сигналът е постъпвал в кабинета му.

 

В момента МВР изготвя опорни точки за БСП, заяви още бившият вицепремиер. „Знам, че министерството и секторът за сигурност се използват много умело за внушенията, които се правят за предстоящите избори. ДАНС обслужва централите на БСП и ДПС”, категоричен беше Цветан Цветанов. В подкрепа на думите си даде пример с оттеглянето на Христо Бисеров от парламента и Движението за права и свободи. Цветанов, смята, че постъпилата информация за Бисеров, която доведе до тези събития, не е в такъв обем, за какъвто се създава впечатление и заяви, че не му е била известна по времето, когато е оглавявал Вътрешното министерство.

 

Според Цветанов, докато от опозицията преди парламентарните избори са се занимавали с внушения, ГЕРБ са правили реални политики. Заместникът на Бойко Борисов беше убеден, че няма нито едно доказателство, за това, че е подслушвал незаконно политическите си опоненти, в каквито грехове обвинява управляващите на деня. От внесения срещу него сигнал от Станишев било вярно само, че Цветанов бил вътрешен министър, верни били имената на служителите на СДОТО и това, че е имало специализирана техника.

 

„Знам какво съм правил и съм вярвал на колегите, с които работех. Имахме един висококвалифициран главен секретар в лицето на Калин Георгиев, директорите… Това са лица, минали през този огън през годините. Смятате ли, че ще рискуват в края на своята кариера”. Цветанов смята, че в крайна сметка, подобно на историята с костинбродските бюлетини, ще излезе, че всичко това не е било истина.

 

Целия разговор с Цветан Цветанов можете да гледате тук.