„Важно е да спре замерянето с компромати”, каза столичният кмет пред Нова ТВ

От миналата неделя кметът на София Йорданка Фандъкова е и заместник-председател на ГЕРБ. Защо прие поста и какво ще промени - първото си интервю в новата си политическа роля Фандъкова даде за „Събуди се”.

 

„Моят избор за заместник-председател на партията, както и изборът на кмета на Бургас Димитър Николов, показва, че бихме искали да има повече прагматизъм в политиката”, коментира столичният градоначалник. По думите на Фандъкова кметовете са тези, които са по обектите, при хората.

 

„За мен е много важно да спре това замеряне с компромати”, каза още Йорданка Фандъкова. Когато има сигнали за нередности, някакви подозрения – има компетентни институции, които трябва да се уважават. Това е демокрацията, ние разчитаме на тези институции”.

 

В Изпълнителната комисия на ГЕРБ кметът на София обеща да защитава принципите и тезите, които винаги е защитавала – „работата за София, образованието, културата, сфери, в които съм работила и съм експерт от много години”.

 

„Политиката стана мръсна дума благодарение на това, че се завъртя около сценарии, опорни точки, а не около работата. Доверието се връща само с работа – това е моята философия”, заяви Йорданка Фандъкова, която смята, че партийната работа няма да й попречи на кметските задължения.

 

Цялото интервю с Йорданка Фандъкова можете да проследите във видеото.